NOGA wordt donateur van het Fonds Gehandicaptensport

Amsterdam, 18 maart 2021. De Nederlandse Online Gambling Associatie ‘NOGA’, de belangenbehartiger en branchevereniging van online gokbedrijven, staat ook voor een gelijk speelveld en steunt daarom Fonds Gehandicaptensport met een donatie met de intentie dit jaarlijks te doen.

De ondersteuning van NOGA sluit naadloos aan bij de opdracht van NOGA die het zichzelf gesteld heeft om, naast de verantwoordelijkheden die de organisatie en haar leden hebben op het gebied van een veilig en verantwoord online gokaanbod, het tegengaan van gokverslaving en matchfixing, ook de sport te ondersteunen en wel in het bijzonder voor diegenen waar de toegang tot de sport laagdrempeliger voor moet. 

Directeur Nike Boor van Fonds Gehandicaptensport is erg dankbaar voor de donatie van NOGA: “Door Covid-19 zijn veel activiteiten vervallen waardoor de inkomsten sterk achterblijven, de donatie van NOGA is daarom zeer welkom en waardevol. Mede dankzij deze bijdrage van NOGA kan Fonds Gehandicaptensport zich blijven inzetten om sport voor iedereen met een handicap vanzelfsprekend te maken.

NOGA staat Als één team, schouder aan schouder, achter de sporters met een handicap want ook hier geldt dat er sprake moet zijn van een gelijk speelveld. Daarom hebben wij dit jaar voor het eerst het Fonds Gehandicaptensport ondersteund met een donatie. Het Fonds doet geweldig werk op dit vlak en de leden van NOGA hebben daarom besloten het Fonds in de komende jaren structureel te gaan ondersteunen met een donatie“, zegt NOGA directeur Peter-Paul de Goeij.