NOGA/meer over

Meer over de Nederlandse Online Gambling Associatie

NOGA/Missie

Wij zijn gecommitteerd aan een goed gereguleerde, aantrekkelijke en veilige online kansspelmarkt in Nederland met een gelijk speelveld

NOGA staat voor een constructieve dialoog met alle direct belanghebbenden in de kansspelbranche, zo veel mogelijk gebaseerd op feiten en cijfers, aangevuld met de inbreng van opgedane expertise in Nederland en in andere Europese online kansspelmarkten.

De aangesloten leden stellen hun kennis en ervaring ter beschikking om in nauwe samenwerking en overleg met de overheid en de overige actoren, een passend wetgevend kader te verzekeren en uit te bouwen, dat voorziet in een open vergunningstelsel voor online kansspelen in Nederland, waarbij de consument maximaal wordt beschermd en de integriteit van de branche voorop staat.

 • Opgericht

  2013

 • Aantal leden

  13

 • Zetel

  Den Haag

 • Opgericht

  2013

 • Aantal leden

  13

 • Zetel

  Den Haag

Online branchevereniging

De Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) is dé branchevereniging en belangenbehartiger van online kansspelaanbieders die inzetten op een veilig, verantwoord en gevarieerd online kansspel aanbod in Nederland. Momenteel zijn dertien grote, internationaal gerenommeerde en in verscheidene Europese landen vergunde aanbieders lid van NOGA, waaronder onder meer Bayton, bet365, BetCity, Betsson, Betway, Entain, Flutter, Kindred, LeoVegas, LiveScore Bet, Nuvei en Tombola.

Dialoog

NOGA staat voor een constructieve dialoog met alle direct belanghebbenden in de kansspelbranche, zo veel mogelijk gebaseerd op feiten en cijfers, aangevuld met de inbreng van opgedane expertise in Nederland en in andere Europese online kansspelmarkten. De aangesloten leden stellen hun kennis en ervaring ter beschikking om in nauwe samenwerking en overleg met de overheid en de overige actoren, een passend wetgevend kader te verzekeren en uit te bouwen, dat voorziet in een open vergunningstelsel voor online kansspelen in Nederland, waarbij de consument maximaal wordt beschermd en de integriteit van de branche centraal staat.

Kanalisatie en informatie

Hierbij staat de kanalisatiedoelstelling voorop: een kansspelmarkt waarop de Nederlandse consument legaal online kan gokken op websites naar keuze en wel zo veel mogelijk of uitsluitend bij verschillende aanbieders met een door de Nederlandse overheid verstrekte vergunning. Kanalisatie neemt toe wanneer spelers toegang hebben tot een aantrekkelijk en gevarieerd legaal aanbod dat bepaald wordt door spelplezier, verschillende spelsoorten en speelveiligheid.

Daarnaast biedt NOGA informatie en documentatie over alle aspecten van online kansspelen zoals verantwoord spelen, de ontwikkeling van de kansspelmarkt op nationaal en Europees niveau en integriteit binnen de sport.

Samenwerking

Naast een nauwe samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de Kansspelautoriteit, het Ministerie van Financiën, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport overlegt de Nederlandse Online Gambling Associatie ook regelmatig met de andere lokale stakeholders, zoals de landgebonden kansspelaanbieders en hun brancheorganisaties, VAN Kansspelen en VNLOK. Daarnaast is NOGA lid van ECP | Platform voor de Informatie Samenleving, deelnemer van de Stichting Reclame Code en werkt NOGA ook samen met het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut NEN, het Europees Comité voor Normalisatie (CEN) de Nederlandse Sportraad en heeft NOGA zitting in de Klankbordgroep Digitale Overheid Bedrijven. Ook werkt NOGA samen, ondersteunt en wordt gesteund door expert-organisaties uit de Nederlandse zorgsector. De directeur van NOGA heeft qualitate qua zitting in de Raad van Advies van de KVA en tenslotte is NOGA lid van SBC Leaders en lokaal partner van het internationale AllIn Diversity Project.

Internationaal is NOGA verbonden en werkt nauw samen met haar zusterorganisaties, de European Gaming and Betting Association (EGBA), de International Betting Integrity Association (IBIA), de Britse Betting and Gaming Council (BGC), de Portugese brancheorganisatie (APAJO), de Zweedse branchevereniging (BOS) en incidenteel met een groot aantal andere Europese brancheorganisaties voor online kansspelaanbieders, in onder meer België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië en Spanje.

NOGA/Partners

NOGA is officieel gelieerd met en/of werkt samen met de volgende organisaties:

NOGA/In cijfers

Lees meer over NOGA in cijfers

NOGA's voorganger, Stichting Speel Verantwoord werd opgericht op 6 november 2013

13 OPRICHTING

NOGA heeft bij haar oprichting 15 doelstellingen geformuleerd

15 DOELSTELLINGEN

Momenteel zijn dertien grote, gerenommeerde en Europees vergunde aanbieders lid van NOGA

13 LEDEN

Het bestuur van NOGA wordt gevormd door acht leden, vertegenwoordigers van de aangesloten leden

8 BESTUURDERS

NOGA

Bij NOGA zijn de volgende leden aangesloten: