NOGA/meer over

Meer over de Nederlandse Online Gambling Associatie

NOGA/Missie

Wij zijn gecommitteerd aan een goed gereguleerde, aantrekkelijke en veilige online kansspelmarkt in Nederland met een gelijk speelveld

NOGA staat voor een constructieve dialoog met alle direct belanghebbenden in de kansspelbranche, zo veel mogelijk gebaseerd op feiten en cijfers, aangevuld met de inbreng van opgedane expertise in Nederland en in andere Europese online kansspelmarkten.

De aangesloten leden stellen hun kennis en ervaring ter beschikking om in nauwe samenwerking en overleg met de overheid en de overige actoren, te komen tot een passend wetgevend kader dat voorziet in een open vergunningstelsel voor online kansspelen in Nederland, waarbij de consument maximaal wordt beschermd en de integriteit van de branche voorop staat.

 • Opgericht

  2013

 • Aantal leden

  9

 • Zetel

  Amsterdam

 • Opgericht

  2013

 • Aantal leden

  9

 • Zetel

  Amsterdam

Online branchevereniging

De Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) is dé branchevereniging en belangenbehartiger van online kansspelaanbieders die inzetten op een veilig, verantwoord en gevarieerd online kansspel aanbod in Nederland. Momenteel zijn negen grote, internationaal gerenommeerde en in verscheidene Europese landen vergunde aanbieders lid van NOGA, waaronder onder meer bet365, Betsson, Betway, Dazzletag, Entain, Flutter, Kindred en LeoVegas.

Dialoog

NOGA staat voor een constructieve dialoog met alle direct belanghebbenden in de kansspelbranche, zo veel mogelijk gebaseerd op feiten en cijfers, aangevuld met de inbreng van opgedane expertise in Nederland en in andere Europese online kansspelmarkten. De aangesloten leden stellen hun kennis en ervaring ter beschikking om in nauwe samenwerking en overleg met de overheid en de overige actoren, te komen tot een passend wetgevend kader dat voorziet in een open vergunningstelsel voor online kansspelen in Nederland, waarbij de consument maximaal wordt beschermd en de integriteit van de branche centraal staat.

Kanalisatie en informatie

Hierbij staat de kanalisatiedoelstelling voorop: een kansspelmarkt waarop de Nederlandse consument legaal online kan gokken op websites naar keuze en wel zo veel mogelijk of uitsluitend bij verschillende aanbieders met een door de Nederlandse overheid verstrekte vergunning. Kanalisatie neemt toe wanneer spelers toegang hebben tot een aantrekkelijk en gevarieerd legaal aanbod dat bepaald wordt door spelplezier, verschillende spelsoorten en speelveiligheid.

Daarnaast biedt NOGA informatie en documentatie over alle aspecten van online kansspelen zoals verantwoord spelen, de ontwikkeling van de kansspelmarkt op nationaal en Europees niveau en integriteit binnen de sport.

Samenwerking

Naast een nauwe samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Kansspelautoriteit, overlegt de Nederlandse Online Gambling Associatie ook regelmatig met de andere lokale stakeholders, zoals de landgebonden kansspelaanbieders en hun brancheorganisatie. Daarnaast is NOGA lid van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en werkt NOGA ook samen met het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut NEN, het Europees Comité voor Normalisatie (CEN) de Nederlandse Sportraad en heeft NOGA zitting in de Klankbordgroep Digitale Overheid Bedrijven. Ook werkt NOGA samen, ondersteunt en wordt gesteund door expert-organisaties uit de Nederlandse zorgsector.

Tenslotte is NOGA ook internationaal verbonden en werkt nauw samen met de European Gaming and Betting Association (EGBA), de International Betting Integrity Association (IBIA), de Britse Betting and Gaming Council (BGC), de Portugese brancheorganisatie (APAJO), de Zweedse branchevereniging (BOS) en incidenteel met een groot aantal andere Europese brancheorganisaties voor online kansspelaanbieders in onder meer België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië en Spanje.

NOGA/Partners

NOGA is officieel gelieerd met en/of werkt samen met de volgende organisaties:

NOGA/In cijfers

Lees meer over NOGA in cijfers

NOGA's voorganger, Stichting Speel Verantwoord werd opgericht op 6 november 2013

13 OPRICHTING

NOGA heeft bij haar oprichting 15 doelstellingen geformuleerd

15 DOELSTELLINGEN

Momenteel zijn 9 grote, gerenommeerde en Europees vergunde aanbieders lid van NOGA

9 LEDEN

Het bestuur van NOGA wordt gevormd door zes leden, vertegenwoordigers van de aangesloten leden

7 BESTUURDERS

NOGA

Bij NOGA zijn de volgende leden aangesloten: